سیسکو, آموزش

استاتیک روت Static Route در سیسکو

راه اندازی استاتیک روت Static Route در سیسکو، همانطور که در نظر دارید، سه روش جهت یادگیری مسیر در روتر وجود دارد که این مسیر ها در جدول مسیریابی ( Routing table ) قرار می گیرند.

مسیر دستی

راه اندازی استاتیک روت Static Route در سیسکو

فهرست مطالب

  1. راه اندازی Static Router در سیسکو
  2. روش های قرار گیری مسیر در جدول مسیر یابی
  3. پیاده سازی
  4. Administrative Distance (AD)

روش های قرار گیری مسیر در جدول مسیر یابی

سه روش به شرح زیر می باشد:

  1. Connected – مسیرهایی که به صورت مستقیم متصل می باشند.
  2. Dynamic – از طریق پروتکل های مسیر یابی درون جدول مسیریابی قرار می گیرند
  3. Static – به روش دستی درون جدول مسیریابی قرار می گیرد.

پیاده سازی

Static Route مسیری است که به صورت دستی در جدول مسیریابی درج می گردد. Static Route ها در جدول مسیریابی با حرف S نمایش داده می شوند. همچنین این مسیر ها در اغلب اوقات در موارد زیر مورد استفاده قرار می گیرد:

  • هنگامی که تنها یک مسیر برای رسیدن به مقصد وجود دارد
  • به عنوان یک مسیر پشتیبان به مقصد

Static Route را در مد Global config می توان ایجاد نمود و برای انجام این کار نیاز به prefix مقصد و مسیری جهت رسیدن به آن نیاز می باشد. به عنوان مثال فرض کنید که اینترفیس g 0/0 روتر ما با آدرس 192.168.1.1/30 به صورت Point to point به اینترفیس g 1/0 روتری دیگر با IP آدرس  192.168.1.2/30 متصل گردیده. به ما گفته شده است که می توانیم از طریق روتر همسایه به زیرشبکه 10 .2 .3.0/24 برسیم. به منظور دسترسی به شبکه مورد نظر دستور زیر را می بایست اجرا نماییم:


Router(config)#ip route 10.2.3.0 255.255.255.0 192.168.1.2

توجه داشته باشید که در دستور بالا آدرس hop بعدی آدرس همسایه ما است. همچنین این امکان نیز وجود دارد که در اتصال های point to point به جای استفاده از آدرس IP همسایه، از اینترفیس خروجی استفاده نمود که در این شرایط دستور بالا به صورت زیر مشخص می گردد.


Router(config)#ip route 10.2.3.0 255.255.255.0 g 0/0

توجه داشته باشید که وقتی از گزینه اینترفیس استفاده می نماییم، این این اینترفیس ما است نه روتر همسایه. باید دقت داشت که از این حالت تنها در مسیر های point to point استفاده گردد. این گزینه با اینترفیس های multi-point و Frame relay و ATM کار نخواهد کرد چرا که توپولوژی های multi-point نیازمند آدرس های لایه 2 می باشد و در چنین شرایطی باید از آدرس IP همسایه استفاده نمود تا بتوان آن را این مشکل را برطرف نمود.

چنانچه در یک اتصال multi-point مانند Ethernet یا Frame relay یک Static route با استفاده از اینترفیس خروجی ایجاد نمایید با خطا رو برو نخواهید شد اما مسیریابی در چنین شبکه هایی با استفاده از اینترفیس خروجی با شکست مواجه خواهد شد و در چنین سناریو هایی حتما باید از آدرس IP روتر همسایه استفاده نمود.

توجه داشته باشید که دستورات به محض اجرا در running config نمایان می شوند، ولی به طور پیش فرض یک Static route تنها در صورتی در جدول مسیریابی وارد می شود که این اطمینان توسط روتر حاصل شود که hop بعدی واقعا قابل دسترسی است. به عبارت دیگر، برای اینکه Static Route در جدول مسیریابی ظاهر شود، اینترفیس مورد استفاده برای رسیدن به hop بعدی باید “up/up” باشد.

Administrative Distance

Administrative Distance (AD) به صورت پیش فرض برای یک Static Route عدد 1 می باشد. تنها یک مسیر Connected با AD صفر می تواند بر Static Route که AD 1 می باشد ارجعیت داشته باشد.

البته باید در نظر داشت که مقدار AD را در Static route می توان تغییر داد. جهت تغییر Administrative Distance (AD) در Static route می توان به صورت زیر اقدام نمود.


Router(config)#ip route 10.2.3.0 255.255.255.0 192.168.1.2 250

و همچنین اگر از حالت اینترفیس خروجی استفاده نمودیم باید دستور زیر را جهت تغییر AD اجرا نمود.


Router(config)#ip route 10.2.3.0 255.255.255.0 g 0/0 250

از آنجایی که هنگام انتخاب یک مسیر، AD کمتر برنده و در جدول مسیریابی قرار می گیرد، قابل ذکر است چنانچه دستور بالا اجرا نماییم AD مربوط به Static route به عدد 250 تغییر می یابد و اگر همین مسیر در OSPF نیز وجود داشته باشد AD مربوط به OSPF 110 می باشد پس 110 به 250 ارجعیت خواهد داشت و مسیر OSPF در جدول مسیریابی در جدول قرار می گیرد. چنانچه مسیر OSPF از دسترس خارج شود در چنین شرایطی Static Route با AD 250 در جدول قرار می گیرد. به چنین سناریویی Floating Static route می گویند.

همچنین می توان یک برچسب ( tag ) را هنگام پیکربندی Static Route مشخص نمود. این کار با استفاده از کلمه کلیدی tag انجام می گیرد.


Router(config)#ip route 10.2.3.0 255.255.255.0 192.168.1.2 250 tag 1000

سپس می‌توان این tag را با یک route map مطابقت داد که این امکان را ایجاد می نماید تا پارامترهای مسیریابی را مجاز، رد و تغییر دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *