دوربین مداربسته آنالوگ HD از بهصرفهترین سری محصولات مداربسته است که بسیاری قادر به نصب آن در منزل و محل کار خود هستند. در این مطلب میخواهیم روش نصب دوربین مدار بسته آنالوگ HD را آموزش دهیم. قیمت مناسب و کیفیت بالای این سری از محصولات دوربین مداربسته موجب شده است تا در میان مشتریان جایگاه خوبی داشته باشند. اگر انتخاب شما این سری از دوربینهاست برای انتخاب مدل مناسب با کاربری و محل نصب با کارشناسان ما تماس بگیرید.
آنچه در این مقاله میخوانید:
- تجهیزات نصب دوربین آنالوگ HD
- مراحل نصب دوربین مدار بسته آنالوگ
- نصب دوربین مدار بسته آنالوگ در منزل
- طریقه نصب دوربین مدار بسته روی دیوار
تجهیزات نصب دوربین مداربسته آنالوگ HD
تجهیزات اصلی برای نصب دوربین مداربسته آنالوگ HD شامل:
- دوربین مداربسته
- دستگاه ضبط (DVR/XVR)
- هارددیسک
- کابل تصویر و کابل برق
- آداپتور یا منبع تغذیه
- فیش BNC و اتصالات
- مانیتور
- مودم و تجهیزات جانبی
در نصب دوربین مدار بسته تجهیزات جانبی شامل رک، داکت، لوله فلکسی، میکروفن دوربین مداربسته، موس و کیبرد، اسپیکر، پایه، براکت و… است. همه آنها برای هر پروژه الزامی نیست، بلکه بسته به نوع و اهداف نظارتی میتواند مورد استفاده قرار نگیرد.
- دوربین مداربسته: دوربینی که در این سیستم مورد استفاده قرار میگیرد از نوع آنالوگ HD است. در هر برند ممکن است نوع سیگنال دوربین در این نوع متفاوت باشد. بنابراین برای سازگاری بین دوربین و دستگاه بهتر است از یک برند محصولات را خریداری کنید و یا قابلت تبدیل داشته باشند.
- دستگاه ضبط (DVR/XVR): دستگاه ضبط از اجزای اصلی و مهم سسیتم مداربسته است. در انواع مختلف با کیفیت ضبط، ظرفیت ذخیره سازی و تعداد کانال گوناگون در بازار وجود دارد.
- هارددیسک: هارددیسک برای ذخیره تصاویر مورد نیاز است که بر روی دستگاه ضبط نصب میشود. نوع هارد باید برای سیستمهای نظارتی باشد که غالباً روی آنها Surveillance HDD درج شده است.
- کابل تصویر و کابل برق: کابل تصویر در این سیستم کواکسیال است و برای ارسال تصاویر از دوربین به دستگاه مورد استفاده قرار میگیرد. کابل برق نیز برای برق رسانی به تجهیزات سیستم است.
- آداپتور یا منبع تغذیه: برای برق رسانی تجهیزات میتوانید از آداپتور و یا از منبع تغذیه استفاده کنید. دقت کنید دوربین و دستگاه مستقیما به برق شهری وصل نمیشوند. متناسب با برق مصرفی دوربین و دستگاه نوع آداپتور و منبع تغذیه انتخاب میشوند.
- فیش BNC و اتصالات: فیش در نصب دوربین مدار بسته آنالوگ HD از نوع BNC است. برای آشنایی بیشتر مقاله فیش BNC چیست را بخوانید.
- مانیتور: برای مشاهده تصاویر نیاز به مانیتور دارید که از تلویزیون نیز میتوانید استفاده کنید.
مراحل نصب دوربین مدار بسته آنالوگ
به طور کلی مراحل نصب دوربین مداربسته آنالوگ HD شامل:
- بازدید از محل نصب دوربینها
- طراحی نقشه سیم کشی
- لیست تجهیزات و براورد تعداد و مقدار آنها
- نصب دوربینها در محل مشخص شده
- نصب رک و دستگاه ضبط
- کابل کشی برای تصویر و برق
- اتصال اجزای سیستم مداربسته
- تست و راهاندازی نهایی دوربین مداربسته آنالوگ HD
بازدید از محل نصب دوربینها
در این مرحله از نصب دوربین مداربسته آنالوگ HD نقاط مهم مکان بررسی و جانمایی دوربین انجام میشود. چه مکانهایی نیاز به دوربین دارد و در چه نقاطی از آنجا باید دوربین نصب شود. با این کار اطلاعات زیادی برای مشخصات پروژه بدست میآید. به عنوان مثال پروژه چه تعداد دوربین نیاز دارد، کیفیت تصاویر باید چقدر بالا باشند. چه ویژگیهایی برای دوربین الزامی است. نوع دوربین، بیرونی و داخلی بودن آن، نیاز به پایه یا کاور برای دوربینها و… در زمان بازدید تا حد زیادی مشخص میشود. در صورتی که کار نصب را به شرکت نصب میسپارید معمولاً کارشناس برای این مرحله از نصب به مکان شما میفرستند. از این طریق براوردی از هزینه نیز برای شما انجام میدهند. زیرا با توجه به محل نصب دوربینها و دستگاه، متراژ کابل و اتصالات مورد نیاز نیز مشخص میشود.
مهم: اگر خودتان میخواهید نصب دوربین را انجام دهید باید چند نکته را در زمان جانمایی دوربینها در نظر داشته باشید:
- محل نصب دوربین چندان در دسترس نباشد. تا از آسیبهای احتمالی و ضربه در امان باشد.
- سعی کنید مکان نصب دوربین مقابل نور مستقیم نباشد.
- از چند مکانی که برای دوربین مد نظر دارید آن مکانی را انتخاب کنید دوربین کمترین نقطه کور را داشته باشد.
- بهتر است دوربینها یکدیگر را بگیرند. به عبارت سادهتر هر دوربین در دید دوربین دیگر قرار بگیرد. این کار به امنیت خود دوربین نیز کمک میکند.
- دوربینی که قرار است در فضای باز نصب شود بهتر است از نوع بولت باشد و استاندارد IP66 یا IP67 را داشته باشد.
- دوربین دام را برای مکانهای مسقف انتخاب کنید.
طراحی نقشه سیم کشی
طراحی و نقشه نصب دوربین مداربسته براساس مسیر کابلها و اتصال دوربینهای مداربسته به دستگاه ضبط انجام میشود. در این نقشه میتوانید اطلاعات تکمیلی را نیز بیاورید. از جمله نوع دوربینها در هر مکان، متراژهای مشخص شده در هر مسیر و تجهیزات مورد نیاز در هر بخش در این نقشه بنویسید. کار نصب را برای شما راحتتر میکند.
شرکتهای نصب این نقشه را بسته به ابعاد پروژه از طریق نرمافزارهای طراحی مانند اتوکد رسم میکنند. در برخی مواقع فایل نقشه ساختمان را نیز از کارفرما به صورت فایل CAD دریافت میکنند تا مقیاسها دقیقتر باشد. بهترین روش نصب دوربین مدار بسته این است که اطلاعات قبل از نصب را دقیق و صحیح جمع آوری کنید. دقت اطلاعات به دقت محاسبات بعدی و براوردها کمک میکند، در نتیجه خروجی کار بهتر و رضایت مشتری حاصل میشود.
لیست تجهیزات و براورد تعداد و مقدار آنها
همانطور در مراحل بالا مطرح شد با توجه به نقشه و بازدیدی که از محل نصب دوربین مداربسته انجام میشود، لیست تجهیزات و مقدار آنها مشخص میشود. به عنوان مثال چه تعداد دوربین دام مورد نیاز است و چه تعداد دوربین بولت. با توجه به این تعداد دوربین چه تعداد فیش و اتصالات مورد نیاز خواهد بود. متراژ کابلها، تعداد آداپتور، نوع آنها، آیا پایه نیاز است یا خیر و بسیاری از این دست اطلاعات کمک به تکمیل لیست تجهیزات مورد نیاز برای نصب دوربین مداربسته آنالوگ میکند.
نصب دوربینها در محل مشخص شده
تا به اینجای کار مراحل آماده سازی نصب دوربین مداربسته انالوگ صورت گرفته است. از اینجا به بعد باید دست به کار شویم و دوربینها را در محل مشخص شده نصب کنیم. معمولا به همراه دوربینهای مداربسته برگه برچسب راهنما برای پیچ آنها به سقف یا دیوار وجود دارد. میتوانید برای سرعت و دقت بیشتر کار از آنها استفاده کنید. ابتدا آن برچسب را روی دیوار یا سقف بچسبانید طبق شکل در محل مشخص شده رول پلاک را نصب کنید. سپس میتوانید کاغذ را بردارید و دوربین را در محل پیچ کنید.
نصب رک و دستگاه ضبط
رک برای محافظت از دستگاه ضبط و در پروژههای بزرگتر برای محافظت از تجهیزات بیشتر دیگری استفاده میشود. دستگاه ضبط دوربین مداربسته به علت اهمیت بالایی که دارد باید محافظت شود. رک در انواع و اندازههای مختلف وجود دارد. شما میتوانید رک را در محلی که قرار است دستگاه ضبط را قرار دهید نصب و بعد از قرار دادن دستگاه و نصب کامل درب آن را قفل کنید.
قبل از نصب دستگاه ضبط باید هارددیسک را در آن نصب کنید. دستگاه ضبط سیستمهای آنالوگ ممکن است DVR یا XVR باشد. میتوان گفت XVR نسخه جدید DVR است که قابلیت پشتیبانی از دوربینهای IP را نیز دارد. برای نصب هارد ابتدا باید قابل دستگاه را باز کنید. محل نصب هارد درون دستگاه کاملا مشخص است. هارد را در جایگاهش قرار دهید و دو کابل برق و دیتا را متصل کنید. کابل برق دارای چند سیم رنگی است. یک سر کابل برق به دستگاه و سر دیگر را به هارد وصل کنید. پورتها کاملا متفاوت و مشخص هستند، بنابراین نگران اشتباه متصل کردن آنها نباشید. برای دیتا نیز از کابل ساتا باید استفاده کنید. کابل ساتا کابل تختی است که به رنگهای مشکی یا قرمز و یا آبی خواهد بود. یک سر آن را به دستگاه و سر دیگر را به هارد وصل کنید.
کابل کشی برای تصویر و برق
کابل کشی سیستم مداربسته باید به گونهای انجام شود که تجهیزات سیستم را به هم مرتبط کند، بدون آنکه کابلها در معرض آسیب قرار بگیرند. از طرفی اگر از کابلهای ترکیبی برای این کار استفاده شود، کابل تصویر و برق یکجا در مسیر قرار میگیرد و نیازی به دو بار کابل کشی نیست. استفاده از لوله فلکسی و داکت علاوه بر زیبایی ظاهر، مانع از آسیب کابلها میشود. حداکثر فاصله کابل دوربین مداربسته باید در نظر گرفته شود تا از کیفیت تصویر ارسالی کاسته نشود. ضمن اینکه فاصله زیاد بین دوربین و دستگاه یا منبع تغذیه با گذشت زمان روی عملکرد دوربین مداربسته اثر منفی میگذارد.
اتصال اجزای سیستم مداربسته
برای اتصال اجزای سیستم به یکدیگر لازم است کابلها به فیش و سوکت مناسب مجهز شوند. در نصب دوربین مداربسته آنالوگ غالب اتصالات از طریق کابل کواکسیال انجام میشود و برای آن فیش BNC مورد کاربرد است. برای کابلهای برق نیز باید از فیش تغذیه متناسب استفاده کرد. برای مشاهده فیلم نصب فیش BNC کلیک کنید.
سپس باید یک سر کابل کواکسیال به هر دوربین متصل و سپس سر دیگر کابل را به یکی از کانالهای دستگاه دی وی ار متصل کنید. همچنین برای برق رسانی به دوربینها اگر از آداپتور استفاده کردهاید هر آداپتور را به دوربین خود متصل کنید و در آخر به برق بزنید. اگر از منبع تغذیه مشترک استفاده کردهاید، باید سیم برق را به دوربین وصل کنید و سر دیگر به منبع تغذیه و در آخر منبع تغذیه به برق متصل میشود. طبق تصویر زیر میتوانید در صورت نیاز میکروفن و اسپیکر نیز به دستگاه متصل کنید.
مانیتور یا تلویزیون را از طریق کابل HDMI و یا VGA به دستگاه متصل کنید. این کار در صورتی نیاز است که بخواهید تصاویر را روی مانیتور تماشا کنید. مودم یا روتر نیز در صورت نیاز به نظارت از راه دور ضروری است در غیر اینصورت نیازی به مودم و اینترنت نخواهید داشت.
تست و راهاندازی نهایی دوربین مداربسته آنالوگ HD
بعد از نصب فیزیکی تجهیزات مداربسته باید تنظیمات انجام شود. سیستم را روشن کنید. برای اولین بار که وارد رابط کاربری دستگاه ضبط میشوید از شما تنظیمات اولیه DVR را درخواست میکند. با وارد شدن به منو میتوانید تنظیمات مختلفی را در بخشهای گوناگون انجام دهید. ابتدا تصاویر دوربینها را بررسی کنید. آیا جهت دید دوربین مناسب است یا نیاز به تغییر دارد. مانعی در مقابل دید دوربین نباشد.
در دوربین مداربسته با لنز ثابت نیازی به تنظیم زاویه دید دوربین و فوکوس نیست. زیرا لنز ثابت زاویه دید ثابت دارد و قابل تغییر نیست. رنگ تصویر را چک کنید تا ثبت تصاویر با رنگ درست انجام شود. حتماً تصاویر را در شب نیز بررسی کنید تا از تنظیمات دید در شب نیز اطمینان حاصل کنید.
در بخش تنظیمات ضبط شما میتوانید زمانبندی را برای ضبط تنظیم کنید. به عنوان مثال چه روزهایی و در چه تاریخی دستگاه تصاویر را ضبط کند و در چه زمانهایی ضبط صورت نگیرد. این کار موجب میشود تا در مدت بیشتری بتوانید تصاویر را ذخیره کنید و هارددیسک دیرتر پر شود. در منوی دستگاه، بخش هارد نیز وضعیت هارد را میتوانید مورد بررسی قرار دهید.
نصب دوربین مدار بسته آنالوگ در منزل
دوربین آنالوگ HD از انتخابهای عالی برای کاربری منزل و ساختمانهای مسکونی است. نصب دوربین مدار بسته آنالوگ در منزل به علت هزینه پایین، نصب آسان و کیفیت بالا مورد توجه بسیاری از مشتریان برای منازل خود است. شما بسیاری از قابلیتهای دوربین مداربسته را در این سیستم نیز خواهید داشت.
برای نصب دوربین در منزل مکان و نقاط مهم را در نظر بگیرید و سپس نوع دوربین را براساس آن انتخاب کنید. اگر نیاز به وضوح بالایی دارید دوربینهای انالوگ دارای کیفیت و روزلوشن 8 و 12 مگاپیکسل نیز است. البته کمتر برای کاربری منازل مورد استفاده قرار میگیرد. در مطلب نصب دوربین مداربسته در منزل نکات مهمی را در این باره میخوانید.
طریقه نصب دوربین مدار بسته روی دیوار
زمانی که میخواهید دوربین را روی دیوار نصب کنید، ابتدا جای دقیق دوربین را مشخص کنید. به هیچ عنوان دوربین را روی صفحات فلزی نصب نکنید. زیرا موجب انتقال جریان برق به دوربین بر اثر صاعقه و سوختن دوربین میشود. برای دریل کردن دیوار در جای درست پیچهای دوربین از برچسب همراه دوربین استفاده کنید.
مانند تصویر برچسب را روی دیوار در محلی که قرار است دوربین نصب شود بچسبانید. در محلهای مشخص شده، جای پیچها را روی دیوار با دریل سوراخ کنید. پایه دوربین را روی دیوار با پیچ محکم کنید. سپس دوربین را روی پایه نصب کنید.
برخی از دوربینهای مداربسته ممکن است نیاز باشد برای نصب باز شوند. در این صورت پیشنهاد میکنیم این کار را به کارشناس بسپارید.