شهریور 29, 1403 معرفی اجزای داخلی دوربین مدار بسته

معرفی اجزای داخلی دوربین مدار بسته

ما می خواهیم در این مطلب به درون دوربین مداربسته نگاهی بیندازیم. مشاهده اجزای داخلی دوربین مدار بسته می تواند برای شما هم جالب باشد. در پایان این مطلب می دانیم تصاویر دوربین مداربسته توسط چه اجزایی در دوربین ایجاد و ارسال می شوند. قطعاتی که ایجاد تصویر را در تاریکی شب نیز امکان پذیر می کنند چه نام دارند و چگونه با تغییر فاصله وضوح تصویر تنظیم می شود. زوم در چه دوربین های مداربسته ای وجود دارد و اینکه آیا دوربین مداربسته صدا ضبط می کند؟ بریم که یک سفر به داخل دوربین مداربسته داشته باشیم. در ابتدا اجزای ساختمان داخلی دوربین مداربسته را معرفی می کنیم.

اجزای داخلی دوربین مدار بسته شامل:

  1. بدنه اصلی دوربین
  2. برد دوربین مداربسته
  3. سنسور تصویر
  4. انواع لنز (ثابت و وریفوکال)
  5. آیریس یا دیافراگم
  6. پردازنده دوربین
  7. لامپ مادون قرمز
  8. IR-CUT
  9. خروجی تصویر
  10. پورت برق / منبع تغذیه
  11. پیچ و اسپیسر
  12. میکروفن یا اجزای صوتی
  13. رابط شبکه
  14. حافظه SD
  15. پایه و براکت

1. بدنه اصلی دوربین

بدنه دوربین مداربسته شکل ظاهری دوربین را ایجاد می کند. شما می توانید دوربین های مداربسته را در انواع مختلف بدون در نظر گرفتن ویژگی های آنها در بازار ببینید. در واقع بدنه دوربین مداربسته محافظی برای قطعات و اجزای داخلی دوربین در برابر عوامل محیطی محسوب می شود. جنس بدنه می تواند از فلز، پلاستیک و یا به صورت ترکیبی از این دو باشد. در اغلب موارد دوربین های مداربسته خارجی که مناسب محیط های بیرونی هستند جنس بدنه فلزی است. ضمن اینکه آنها ضد آب و مقاوم در برابر خرابکاری هستند.

2. برد دوربین مداربسته

برد مداربسته که به عنوان برد دوربین مداربسته نیز شناخته می شود، به برد مدار داخلی و قطعات الکترونیکی داخل یک دوربین مداربسته اشاره دارد. این بردها “مغز” دوربین هستند، جایی که فرآیندهای الکترونیکی مختلفی برای ضبط، پردازش و انتقال سیگنال های ویدئویی انجام می شود. رابط هایی برای ارتباط با لنز، سنسور تصویر، کنترل دیافراگم و… دارد.

3. سنسور تصویر

حسگر یا سنسور تصویر، قلب دوربین است که وظیفه تبدیل نور به سیگنال الکتریکی را بر عهده دارد. دو نوع از رایج ترین سنسورهای تصویر مورد استفاده در دوربین های مدار بسته عبارتند از: CCD  (Charge-Coupled Device) و CMOS (Complementary Metal-Oxide-Semiconductor). حسگر تصویر وضوح و حساسیت دوربین به نور را تعیین می کنند.

اجزای داخلی دروربین مداربسته- لنز

اجزای داخلی دروربین مداربسته- لنز

4. انواع لنز (ثابت و وریفوکال)

لنز نقش مهمی در تعیین میدان دید دوربین مدار بسته و ثبت جزئیات تصویر دارد. وظیفه آن تمرکز نور ورودی بر روی حسگر تصویر است. لنزها انواع مختلفی دارند، از جمله لنزهای ثابت، لنزهای وریفوکال و لنزهای زوم موتوری. دوربین های مداربسته ای که دارای لنز وریفوکال و موتورایز هستند قابلیت زوم یا بزرگنمایی دارند.

5. دیافراگم

آیریس یا دیافراگم در دوربین مداربسته یک ویژگی مهم است که بر عملکرد دوربین به ویژه در شرایط نوری مختلف تأثیر می گذارد. در دیتاشیت دوربین دیافراگم (IRIS)، که معمولاً به صورت عدد f بیان می‌شود (به عنوان مثال، f/2.0، f/1.4) به لنز دوربین مربوط می‌شود. تأثیر قابل‌توجهی بر توانایی دوربین در گرفتن تصاویر واضح و با نوردهی خوب دارد.

اجزای داخلی ساختمان دروربین مداربسته- iris

6. پردازنده دوربین/ DSP

پردازنده سیگنال دیجیتال (DSP) سیگنال‌های الکتریکی حسگر تصویر را پردازش می‌کند و تغییرات و تنظیمات مختلفی را در ویدیو اعمال می‌کند؛ مانند کاهش نویز، کنترل نوردهی و تصحیح رنگ. این قطعه نقش مهمی در بهبود کیفیت ویدیو دارد.

7. ال ای دی مادون قرمز

LED مادون قرمز یا IR برای دوربین های مداربسته که دارای قابلیت دید در شب هستند طراحی شده است. این LED ها نور مادون قرمز را ساطع می کنند که برای چشم انسان نامرئی است اما توسط سنسور دوربین قابل تشخیص است. آنها روشنایی را برای فیلمبرداری واضح در نور کم یا تاریکی کامل فراهم می کنند.

اجزای داخلی دروربین مدار بسته

اجزای داخلی دروربین مدار بسته

8. IR-CUT

فیلتر IR-CUT در دوربین های روز و شب استفاده می شود. در طول روز نور مادون قرمز را برای گرفتن تصاویر رنگی مسدود می کند و در شب فیلتر را برای ثبت تصاویر سیاه و سفید با نور مادون قرمز برمی دارد. این قطعه امکان نظارت 24 ساعته را با کیفیت مطلوب فراهم می کند.

9. خروجی تصویر

دوربین‌های مدار بسته دارای پورت های خروجی ویدئو مانند کانکتورهای BNC یا RCA برای انتقال سیگنال های ویدئویی به مانیتورها، ضبط کننده‌ها یا سایر دستگاه‌های نمایشگر هستند. برخی از دوربین‌ها از گزینه‌های خروجی ویدئوی دیجیتال مانند HDMI نیز پشتیبانی می کنند.

10. پورت برق / منبع تغذیه

دوربین های مداربسته برای روشن شدن و کار کردن نیاز به برق دارند. پورت برق برای اتصال آداپتور در دوربین های مداربسته تعبیه شده است. اگر دوربین های PoE داشته باشید نیازی به آداپتور نخواهید داشت.

11. پیچ و اسپیسر

اسپیسرها و پیچ برای اتصال بخش های مختلف دوربین به هم و نصب دوربین در محل نقش اساسی دارند. پیچ‌های پوششی برای محکم کردن محفظه و پوشش دوربین هستند. نوع دیگری از پیچ ها وجود دارند که درون دوربین یا روی بدنه تعبیه شده اند. آنها پیچ‌های تنظیم لنز هستند که میدان دید و وضوح تصویر را قابل تنظیم می‌کند. اسپیسرها نیز برای تراز کردن و ایجاد فاصله مناسب بین دوربین و براکت یا سطح نصب مورد استفاده قرار می گیرد.

12. میکروفن یا اجزای صوتی

برخی از دوربین های مدار بسته علاوه بر ارائه ویدئو، دارای میکروفون داخلی برای ضبط صدا نیز هستند. همچنین برخی دیگر ممکن است درگاه های ورودی/خروجی صدا برای اتصال میکروفون و بلندگوهای خارجی داشته باشند.

13. رابط شبکه

دوربین های IP دارای پورت های اترنت برای اتصال به شبکه هستند. آنها می توانند ویدئو و داده ها را از طریق شبکه های محلی یا اینترنت منتقل کنند و امکان دسترسی و کنترل از راه دور را فراهم کنند. همچنین در مدل هایی از دوربین تحت شبکه (IP) ویژگی وجود دارد که شما می توانید برق دوربین را نیز از طریق کابل شبکه تامین کنید. این ویژگی PoE نام دارد.

14. حافظه SD

این بخش در دوربین های تحت شبکه وجود دارد، البته نه در همه آنها. برخی از دوربین های IP دارای گزینه های ذخیره سازی داخلی هستند، مانند اسلات کارت SD، برای ذخیره سازی ویدیوی محلی به کار می رود. به علت محدودیت ظرفیت در این حافظه ها معمولاً در اولویت خریداران قرار نمی گیرد. اگرچه مزیت هایی نیز دارد.

15. پایه برای اتصال دوربین

برای اتصال دوربین مداربسته معمولاً به پایه یا براکتی نیاز است که اتصال ایمن دوربین به یک سطح مانند دیوار، سقف یا تیر را تضمین کند. با توجه به کاربرد آن ممکن است شامل ویژگی های مختلفی برای تسهیل نصب و موقعیت یابی دوربین باشد. برخی از پایه ها دارای ویژگی های مدیریت کابل برای مسیریابی بهتر و محافظت از کابل ها و کانکتورهای دوربین هستند. استفاده از این نوع پایه ها به نظم در روند نصب دوربین مداربسته کمک می‌کند. دوربین‌های مداربسته معمولاً بر روی براکت‌هایی نصب می‌شوند که امکان قرارگیری و تنظیم آسان را فراهم می‌کنند. براکت تضمین می کند که دوربین در جهت و زاویه مورد نظر قرار گرفته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *