مرداد 13, 1403 معرفی پروتکل CDP

معرفی پروتکل CDP

معرفی پروتکل CDP ( Cisco Discovery Protocol )، یک پروتکل اختصاصی Cisco می باشد که جهت جمع آوری اطلاعات دستگاه ها و تجهیزاتی که به طور مستقیم متصل هستند مورد استفاده قرار می گیرد، این اطلاعات شامل سخت افزار، نرم افزار و سیستم عامل، جزئیات نام دستگاه و موارد دیگری می باشد. Cisco Discovery Protocol (CDP) یک ابزار کشف ( Discovery ) در شبکه محسوب می گردد که به مدیران و مهندسان شبکه در شناسایی تجهیزات سیسکو که در مجاورت و همسایگی قرار دارند کمک می نماید.

معرفی پروتکل CDP

فهرست مطالب

  1. CDP چیست
  2. مزایا و ویژگی ها
  3. مکانیزم عملکرد
  4. نسخه ها
  5. نکات CDP
  6. پیاده سازی

CDP چیست ؟ 

CDP یک پروتکل اختصاصی لایه 2 است که به طور پیش فرض در تمام تجهیزات سیسکو از جمله روترها و سوئیچ ها فعال می باشد. پیام های CDP هر 60 ثانیه به صورت Multicast و با آدرس 01:00:0C:CC:CC:CC در شبکه ارسال می گردند و دستگاه هایی که در مجاورت و همسایگی قرار دارند این پیام ها را دریافت می نمایند. دستگاه ها با گوش دادن ( Listening ) به این آدرس یکدیگر را در شبکه کشف ( Discover ) خواهند نمود. اطلاعات ارسالی هر پیام بسته به دستگاه و نسخه سیستم عامل متفاوت خواهد بود. این پیام ها شامل اطلاعاتی مانند پلتفرم سخت افزار، آدرس های IP، نام دستگاه، تنظیمات Duplex و اینترفیس های فعال دستگاه هایی که CDP بر روی آن ها فعال است، می باشند. باید در نظر داشت اینرفیس های مورد نظر می بایست از پروتکل Subnetwork Access Protocol (SNAP) پشتیبانی نمایند.

مزایا و ویژگی های پروتکل CDP ( Cisco Discovery Protocol )

  • به سیستم‌ ها و تجهیزاتی که از پروتکل‌های مختلف لایه شبکه استفاده می نمایند این امکان را می دهد که اطلاعات مربوطه را به یکدیگر ارسال نمایند.
  • مدیریت تجهیزات سیسکو را با کشف آن ها و همچنین کشف نحوه پیکربندی آن ها تسهیل می نماید.
  • به عیب یابی فیلدهای Type-Length-Value (TLV) کمک می نماید.
  • با استفاده از SNMP و ارسال جستجو های SNMP کار می کند.

CDP چگونه کار می کند

CDP به صورت پیش فرض در تمام تجهیزات سیسکو مانند روترها و سوئیچ ها فعال است. این تجهیزات می‌توانند پیام‌ها CDP را به واسطه اینترفیس های خود به دستگاه ‌های مجاور که به صورت مستقیم متصل هستند، ارسال و دریافت نمایند CDP یک پروتکل سازگار با لایه دو  محسوب می گردد، به همین دلیل این پیام ها قابل Route در شبکه نمی باشند. هنگامی که یک تجهیز سیسکو مانند سوئیچ که CDP بر روی آن فعال است، یک بسته CDP دریافت می نماید، یک جدول CDP Neighbor ایجاد می نماید که در آن تمامی دستگاه های مجاور قرار می گیرند. هنگامی که دستگاه ها کشف ( Discover ) می گردند، به صورت دوره ای بسته ای از اطلاعات به روز شده را برای یکدیگر ارسال می نمایند. که این اطلاعات به صورت دقیق شامل موارد زیر می گردد:

  • نوع دستگاه
  • پلتفرم سخت افزاری
  • قابلیت های سخت افزاری
  • نسخه سیستم عامل
  • نام دستگاه
  • اینترفیسی که پیام CDP را تولید می نماید
  • آدرس IP دستگاه
  • شماره پورت
  • مقدار زمانی (ثانیه) که CDP معتبر است

پیام‌های CDP در حالت پیش‌فرض هر 60 ثانیه تولید می‌شوند و زمان نگهداری اطلاعات در جدول CDP Neighbor 180 ثانیه می باشد. پیام های CDP به صورت Multicast با استفاده از SNAP (Subnetwork Access Protocol) توزیع می گردند. باید در نظر داشت که SNAP تنها توسط مدیا های Ethernet، Token Ring، Fiber Distributed Data Interface (FDDI)، ATM، PPP، HDLC پشتیبانی می گردد. CDP از IOS نسخه10.3 به بعد در روترها، سوئیچ ها و سایر دستگاه های پشتیبانی شده سیسکو در دسترس می باشد.

انواع نسخه های CDP
  • CDPv1: در نسخه اولیه، CDP تنها قادر به جمع آوری اطلاعات دستگاه های دیگر می باشد
  • CDPv2: جدیدترین نسخه از این پروتکل می باشد و ویژگی های ردیابی دستگاه هوشمند تری از جمله عدم تطابق شناسه های native VLAN و عدم تطابق Duplex را ارائه می دهد.

نکاتی که در مورد CDP می بایست مورد توجه قرار گیرد:

  • CDP تنها روی اینترفیس هایی که به صورت مستقیم متصل شده اند، کار می کند.
  • پیام های CDP هر 60 ثانیه تولید می شوند، زمان نگهداری اطلاعات در جدول CDP 180 ثانیه است.
  • پیام ‌های CDP به صورت Multicast و در لایه 2 با آدرس 01:00:0C:CC:CC:CC ارسال می گردند.
  • اطلاعات همسایگان مجاور در جدولی ذخیره می گردند که برای مشاهده آن می توان از دستور show cdp neighbor می توان استفاده نمود.
  • اطلاعات جدول CDP هر بار که پیامی از همسایه دریافت می شود، به روز رسانی می شود و زمان نگهداری آن ( Hold Time ) که 180 ثانیه می باشد به محض دریافت پیام جدید، مجدداً شروع خواهد شد.
  • زمان نگهداری ( Hold Time ) طول عمر یک ورودی در جدول را مشخص می نماید و چنانچه هیچ پیامی از دستگاهی متصل برای مدتی بیش از زمان انتظار ( 180 ثانیه )دریافت نشود، اطلاعات دستگاه دور از جدول CDP پاک خواهد شد.
  • CDP را می توان در GRE tunnel ها فعال نمود و این قابلیت در DMVPN بسیار کاربردی و مفید خواهد بود.
  • CDP در مذاکرات توان خروجی، برای دستگاه های دارای قابلیت POE استفاده می گردد. این دستگاه ها شامل IP Phone ها و اکسس پوینت ها و … می باشند.

پیاده سازی CDP در تجهیزات سیسکو

همانطور که پیش تر گفته شد CDP به صورت پیش فرض روی تجهیزات سیسکو فعال می باشد. همچنین تنظیمات CDP را می توانیم به صورت عمومی یا صرفا جهت یک اینترفیس خاص انجام دهیم که در ادامه این دستورات را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

جهت فعال سازی CDP در حالت عمومی از دستور زیر استفاده می نماییم. این نکته نیز حائز اهمیت است که در هردو تجهیز متصل به هم باید CDP فعال باشد تا جدول CDP شکل گیرد.


Switch(config)#cdp run

همچنین برای غیر فعال سازی CDP روی تجهیزات سیسکو در حالت عمومی دستور زیر استفاده می گردد:


Switch(config)#no cdp run

اگر قصد داشته باشیم CDP را تنها روی یک اینترفیس فعال نماییم:


Switch(config)#interface gigabitEthernet 0/0
Switch(config-if)#cdp enable

جهت غیر فعال سازی CDP روی یک اینترفیس:


Switch(config)#interface gigabitEthernet 0/0
Switch(config-if)#no cdp enable

جهت تغییر مدت زمان پیام ها و همچنین مدت زمان نگهداری اطلاعات در جدول دستور زیر استفاده می نماییم. در دستور زیر به جای SECONDS مقدار زمان به ثانیه می بایست مقدار دهی گردد.


Switch(config)#cdp timer SECONDS
Switch(config)#cdp holdtime SECONDS

همچنین جهت مشاهده جدول CDP Neighbor از دستور زیر استفاده می نماییم.


Switch#show cdp neighbors

خروجی دستور بالا به صورت زیر نمایش داده می شود

دستور show cdp neighbors

چنانچه نیاز به جزئیات بیشتری داشته باشیم:


Switch#show cdp neighbors detail

خروجی دستور فوق به صورت زیر می باشد.

دستور show cdp neighbors detail

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *